6 de gen. 2017

Top 15 Nicky Romero (fijne verjaardag/Happy Birthday Nick)

Resultat d'imatges de nicky romero billboardCom ja sospitareu si llegiu 100% música Nicky Romero és el meu DJ preferit i amb molta diferència, i a nivell de productor EDM és també dels millors (Però en aquest terreny clarament el supera Avicii). 
Realment és una llàstima que finalment no hagi estat així, però el cert és que al 2012-13, Nicky Romero semblava que anava a ser una de les estrelles més destacades de la escena EDM al nivell d'Avicii, Calvin Harris o David Guetta, però a continuació va tenir una devallada de popularitat (que honestament no sé a que va la va causr) i des d'aleshores s'ha mantingut molt estable, però sempre lluny dels cims de les llistes.A continuació us deixo una sel·lecció dels que per mi són els seus 15 millors llançaments, tant originals com remescles.
Posició. Títol (Any) Reproduccions

1. I Could Be The One (2012) 167M Spotify 225M YouTube

Què es podia esperar d'una cançó feta per dos dels millors artistes de música electrònica, com són sense cap mena de dubte Avicii i Nicky Romero? Doncs que fos una cançó absolutament perfecta, i sens dubte ho és. Va ser llançada al desembre del 2012, tant en versió instrumental com en versió vocal. Tot i que sí que és cert que la versió vocal la fa més "entretinguda", escoltant la versió instrumental es pot apreciar la producció, que realment és impecable i és l'exemple perfecte del que és el Progressive House, sota el meu punt de vista. Aquesta cançó va ser l'èxit més gran de la carrera de Nicky Romero -cosa que indubtablement es deu al fet que al títol també hi hagi la paraula Avicii, però això ja és un altre tema-, convertint-se en el primer número 1 al Regne Unit tant per un com per l'altre. La diferència és que per Nicky Romero va ser l'últim.

2. Novell (2016) 5M Spotify 1M YouTube (Vocal + Original)

La primavera de l'any passat, Nicky Romero publicava aquesta producció, que ell mateix deia que es plantejava com una espècie de reset de la seva carrera. Es tracta d'una producció Progressive House instrumental, molt equilibrada i encertada en tots els aspectes: apta per a sonar a qualsevol festival, però també per escoltar-la tranquil·lament a casa, una característica molt freqüent a la música d'aquest holandès. Vaig situar aquesta cançó al número 13 de les millors cançons de l'any, com podreu veure aquí. Tot i que hi ha una versió vocal publicada un parell de mesos després de la original, jo em quedo amb la instrumental.

3. Take Me (2016) 1M Spotify 3M YouTube

El Setembre passat, Nicky Romero editava aquesta cançó en col·laboració amb Colton Avery que, tot i seguir sent Progressive House, estava més encarada al pop. Pel que fa al que seria la "cançó" si deixem de banda la producció, sens dubte és la més elaborada de la seva carrera. En general, sota el meu punt de vista no només és un dels seus millors llançaments, sinó un dels millors de l'any passat; però per desgràcia comercialment -encara que no sigui tant greu perquè els DJs no tenen tanta pressió com les dives pop en aquest aspecte- no cal negar que va ser un fracàs comercial absolut.

4. Legacy (2013) 17M Spotify 17M YouTube

Ni més ni menys que amb Krewella col·laborava Nicky Romero en aquesta cançó, quan el -encara aleshores- trio estava al moment on van obtenir el màxim reconeixement. Van presentar aquesta cançó per primera vegada a l'UMF del 2013, però no es va publicar oficialment fins mig any després.

5. Symphonica (2013) 3M Spotify 1M YouTube

Totalment allunyada dels sons pop molt presents a la majoria de cançons de Nicky Romero, Symphonica és una pista instrumental Electro House molt contundent i enèrgica, perfecta per als festivals (O per anar al gimnàs, que jo sempre me la poso i realment anima molt). Com ja he dit, és una producció progressive House, que contrasta molt amb un break amb sons orquestrats. Encara que objectivament pugui semblar menys que altres que he situat més avall, sempre ha estat una de les meves preferides.

6. I Need Your Love (Nicky Romero Remix) 2012 / 8M Spotify 3M YouTube

Nicky Romero es va lluir remesclant aquest exitàs de Calvin Harris i Ellie Goulding. Manté practicament idèntica la producció a les estrofes i a la tornada, però canvia el drop totalment, fent-lo més potent i millor que el de la original en tots els aspectes sota el meu punt de vista.

7. Let Me Feel (2014) 5M Spotify 6M YouTube

Tot i que sí que és cert que abans del llançament i poc després d'aquest estava enganxat a aquesta cançó a hores d'ara la trobo realment mediocre, si se la compara amb les millors produccions de Nicky Romero. Per a aquest senzill, l'holandès va col·laborar amb Vicetone a la producció i amb When We Are Wild a la veu. Let Me Feel va ser estrenada a l'UMF del 2014, sis mesos abans de la seva publicació oficial.

8. Like Home (2012) 22M Spotify 23M YouTube 

Un dels èxits més grans de Nicky Romero va ser aquest senzill en col·laboració amb NERVO, que combina sons molt potents i ballables amb una atmosfera melancòlica. La producció és impecable, no cal dir-ho, però també és una de les cançons amb millor part vocal de la discografia de Nicky Romero.

9. Wild One Two (2012) 6M Spotify 1M YouTube

Al 2012, Nicky Romero i David Guetta mantenien la vocal de Sia, però eliminaven la de Flo Rida fent una nova versió de Wild Ones, un dels senzills més coneguts del raper americà. Novament el resultat és impecable, i millor que la original sota el meu punt de vista. Com a dada curiosa, és l'únic senzill de Nicky Romero que es troba disponible en format físic.


10. Feet On The Ground (2014) 2M Spotify 2M YouTube

Per a l'estiu del 2014, Nicky Romero presentava aquesta proposta al costat d'Anouk, una cantant totalment desconeguda però tota una estrella a Holanda. Es tracta d'una cançó força més contundent del que solen ser les seves cançons, però sense ser-ho excessivament i mantenint una instrumentació rica.

11. Warriors (2015) 3M Spotify 3M YouTube

Tot i que he de confessar que la vocal d'aquesta cançó em tira més aviat enrere i la trobo totalment innecessària, la producció d'aquesta cançó en la qual hi van col·laborar Martin Volt i Quentin State és brillant. Inicialment Nicky Romero va començar a punxar la instrumental l'estiu del 2014 amb l'acapella de Thinking About You de Calvin Harris, que fins i tot encaixa més bé la base que la seva pròpia vocal.

12. Lighthouse (2015) 19M Spotify 2M YouTube

Aquesta cançó va ser la primera d'una trilogia que va seguir amb Future Funk a principis d'any i que de moment està incompleta. També és una producció que fusiona amb molt bon gust Progressive House i unes estrofes bastant pop.

13. Skitzophrenic (2011) 0,3M Spotify 0,7M YouTube

La única cançó d'abans de Toulouse en aquesta llista és Skitzophrenic, on col·labora amb el vocalsta Mitch Crown. Tot i que en aquesta cançó practicament només segueix la tendència del 2011, el resultat és realment bo, i la vocal especialment bona.

14. Toulouse (2011) 28M Spotify 342M YouTube (Àudio Oficial i 336M videoclip no oficial)

La cançó que va catapultar a Nicky Romero a la primera fila de la escena EDM, llançada l'any 2011 però molt sonada al 2012. Es tracta d'una pista electro house amb un drop molt cotundent i una melodia de les més reconeixibles de la música electrònica. Com ja he dit en alguna altra de les seves cançons, hi ha una versió vocal però no considero que afegeixi res destacable.

15. Rest Of My Life (Nicky Romero Remix) 2013 / 0,8 M Spotify

Tanco la llista amb aquesta remescla de Rest Of My Life, un senzill de Ludacris amb la col·laboració d'Usher i -a la versió original, evidentment- producció de David Guetta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada